Trips en tricks

Trips en tricks
Welke olie kunt u het beste gebruiken om te koken?

Elke soort plantaardige olie kan worden gebruikt om te koken.

Welk hout kunt u het beste gebruiken?

Voor een optimaal gebruikscomfort raden wij u aan om oven gedroogd/zeer droog hout te gebruiken met max. 20% luchtvochtigheid om rookvorming tijdens het koken te voorkomen. Bovendien is oven gedroogd/zeer droog hout veel gemakkelijker aan te steken. Men moet een hardere houtsoort gebruiken omdat zachter hout zoals berkenhout veel te snel op brandt, wat betekent dat er grote hoeveelheden nodig zijn. Wees zeer voorzichtig met het gebruik van tropisch hardhout. Het genereert een enorme hoeveelheid warmte en als je er te veel van gebruikt kan het de kookplaat doen kromtrekken. Oven gedroogd beukenhout is het beste, omdat het zeer goed verwarmt en verbrandt tot een massa kolen die de kookplaat optimaal opwarmt. Eikenhout werkt minder omdat het tot dunne as verbrandt. Essenhout is een goed compromis tussen beuk en eik.

Hoe maak ik de kookplaat schoon?

Als er etensresten op de kookplaat achterblijven, schuift u deze met de spatel in het vuur. Wrijf de kookplaat regelmatig in met een geoliede doek en hij zal weer brandschoon zijn. Wij raden u aan om geen dikke aankoeklaag op te bouwen, omdat deze moeilijk te verwijderen is. Het is beter om de kookplaat regelmatig af te schrapen. Als er toch een dikke aankoeklaag is opgebouwd, leg dan ijsblokjes op de plaat, schraap deze af met de spatel en de aankoeklaag zal snel verdwijnen.

Hoe kan ik temperatuurzones creëren?

Wanneer het hout in kolen verandert, kunt u temperatuurzones beginnen te creëren door de kolen te verschuiven. Door meer kolen naar één kant te schuiven wordt de plaat heter.

Waarom zou ik temperatuurzones creëren?

Temperatuurzones kunnen worden gebruikt om een warmere en koudere kant van de plaat te creëren. De warmere kant kan gebruikt worden om bijvoorbeeld vlees te grillen. De koudere kant kan gebruikt worden om bijvoorbeeld zalm te grillen of om voedsel warm te houden.