Gezond buiten koken
met ofyr

 

Het nieuwe seizoen van buiten koken komt eraan. Dit betekent dat we weer nieuwe momenten kunnen creëren rond het vuur - en wat zijn we daar aan toe! 

Buiten koken is niet alleen een leuke en sociale activiteit, maar het heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Van het opbouwen van je immuunsysteem tot het verbeteren van je stemming, grillen en buiten koken kunnen een positieve invloed hebben op je gezondheid.

Buitenlucht doet goed

Frisse lucht zorgt voor totale ontspanning, waardoor je na de nodige inspanning weer even helemaal tot rust komt. Combineer je dit met een buitenactiviteit zoals wandelen of fietsen, dan ben je natuurlijk helemaal gezond bezig. Bovendien zorgt de zon ook voor een beter dag- en nachtritme, en krijg je zo die broodnodige vitamine D binnen. Hard werken moet worden beloond, dus sluit jouw dag in de buitenlucht af met een momentje rond de OFYR. Alleen koken is leuk, maar samen koken is nog veel leuker. Maak je maaltijd samen klaar op de OFYR, dek de tafel en geniet van het resultaat. 

Gezond eten van de grill

Eten is niet alleen lekker, maar zorgt er ook voor dat je lichaam goed blijft werken. Met OFYR hoef je gelukkig nergens op in te leveren. Het eten wordt door de hoge temperatuur van de kookplaat snel dichtgeschroeid, waardoor alle gezonde voedingsstoffen bewaard blijven. Daarnaast heb je heel weinig olie nodig om je favoriete ingrediënten perfect te bereiden, waardoor je gerechten een stuk natuurlijker en gezonder zijn. Het vuur van de OFYR geeft het eten daarbij een heerlijke rokerige smaak, zodat zelfs het meest simpele ingrediënt opeens heel speciaal smaakt. Zo krijg je iedere keer weer een hele unieke smaakbeleving! 

Varieer en experimenteer

Eén van de pluspunten van het OFYR kooktoestel is dat de mogelijkheden zo eindeloos zijn als je creativiteit. Een bord vol met groenten, vlees van de grill met allerlei bijgerechten of geflambeerd fruit. Eet je in de winter niets liever dan een lekkere stoofpot of ovenschotel? Of bak jij het liefst de hele zomer lang pizza’s? Als je deze gerechten eenmaal in de pizzaoven boven het open vuur hebt gemaakt, wil je nooit meer anders.  

Doe inspiratie op

Snak jij naar wat inspiratie voor gezonde BBQ recepten? Het nieuwe OFYR Kookboek Flavours of the World staat vol met recepten om te grillen, roosteren, bakken en koken. Bovendien komt dit kookboek met 8 exclusieve kruidenmixen die verschillende wereldkeukens naar je achtertuin brengen en je gerechten nog meer smaak geven.