Een van de belangrijke voordelen van OFYR is dat het kooktoestel zo gemakkelijk schoon te maken is. Onze producten draaien om eenvoud en functionaliteit. U gelieve de onderstaande stappen te volgen om de kwaliteit van uw producten op peil te houden.

Hoe het vuur veilig te doven

Het verdient de voorkeur om het vuur zelf uit te laten gaan. Voor veiligheidsredenen kunnen de vlammen afgedekt worden met de Snuffer 100. Het vuur zal echter niet uitgaan door afdekking met deze Snuffer, omdat er nog steeds enige zuurstoftoevoer is.

Verwijder altijd het as uit de kegel

Laat nooit nat as of bladeren in de kegel liggen.

De kookplaat schoonmaken

De kookplaat kan het beste gereinigd worden wanneer deze nog warm is. Als u klaar bent met koken moeten eventuele etensresten met de spatel van de plaat geschraapt worden. Sprenkel wederom olie op de plaat en wrijf deze uit. Hardnekkige resten kunnen verwijderd worden met behulp van ijsklontjes of spuitwater. De resten laten dan gemakkelijk los. Smeer nog een laag olie op de plaat om deze tegen roest te beschermen.

Werkbladen

Reinig het werkblad grondig met een mild reinigingsmiddel. Het keramische blok kan het hele jaar door buiten blijven staan, het houten blok daarentegen moet binnenshuis worden bewaard.