Door gebruik van de beste materialen hebben onze producten een hoge kwaliteit. De producten behoeven weinig onderhoud en ze zijn sterk en duurzaam.

Onderhoud van de cortenstalen sokkel

Tijdens het koken kunnen er oliespetters op de sokkel terecht komen. Deze kunnen niet verwijderd worden van de Corten-stalen sokkels. U kunt echter wel de gehele sokkel met olie en een theedoek behandelen, waardoor de spetters onzichtbaar worden. Een dergelijke behandeling maakt de hele sokkel donkerder. Als het regent, kan er licht vettig water van de Corten-sokkel lopen, wat permanente vlekken kan veroorzaken op licht getinte stenen of houten oppervlakken.

Onderhoud van de cortenstalen kegel

Om te voorkomen dat de kegel verstopt raakt, dient u de as na elk gebruik te verwijderen. Als de vochtige as te lang in de kegel blijft of als de OFYR Cooking Unit zich in een zeer natte of zoute omgeving bevindt, kunnen er zowel aan de binnenkant als aan buitenkant van de kegel in het Cortenstaal staalschilfers ontstaan. Deze schilfers kunnen gemakkelijk verwijderd worden met de hulp van de spatel.

Onderhoud van de Black-line producten

Hoewel de coating van de Black Cooking Units erg robuust is, is het altijd mogelijk dat er krassen ontstaan. Daarom wordt bij elke Black Cooking Unit een gratis retoucheerfles meegeleverd, die gebruikt kan worden om kleine beschadigingen te herstellen.

Onderhoud van het beton

De betonnen sokkel is behandeld met was om het oppervlak glanzend te maken. Door het weer en het zonlicht zal de glans in de loop van de tijd verdwijnen. Daarom worden de Concrete kooktoestellen geleverd met extra was om de sokkel weer te laten glanzen.

Onderhoud van de kookplaat

De kookplaat is gemaakt van zwart staal en zal roesten wanneer de olie niet voldoende ingebrand wordt. Zodra de olie goed is ingebrand, zal er slechts geringe corrosie ontstaan. Wanneer de kookplaat voor lange tijd niet wordt gebruikt, raden we aan deze om de 15 tot 30 dagen met olie te behandelen. De hoeveelheid corrosie is sterk afhankelijk van het klimaat. Zoute, vochtige lucht heeft natuurlijk meer invloed dan droge lucht. Het is niet aangeraden om een koude kookplaat te behandelen met bakolie. Gebruik in de plaats een spuitbus met paninvetter.

Onderhoud van de snuffers en deksels

De coating kan verkleuren door het weer en het zonlicht. De beste manier om een dergelijke verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen is om de Snuffers en de Covers van tijd tot tijd met was te behandelen. Om te voorkomen dat het hout van de knop uitdroogt kan ook deze behandelt worden met was. Als de Cover verkleurd is, kan deze met was behandeld worden.

Het water zal zich als gevolg van de regen op zowel de Snuffers als de Covers verzamelen. Dit water moet worden verwijderd om eventuele corrosie te voorkomen/verminderen.

Wij raden u ten zeerste af om de Snuffer 85, 100 & XL en de Cover 85 en 100 op de zijkant op een harde ondergrond te plaatsen.

Onderhoud van de houten onderdelen

Hout is een natuurproduct en kan daarom altijd verkleuren en vervormen,. Om de kwaliteit te behouden, kunnen alle houten elementen van onze producten worden behandeld met olie. Bewaar de houten producten altijd binnenshuis in een droge ruimte met een lage luchtvochtigheid.

Grills

Net als de kookplaat kunnen de grillen behandeld worden met olie. De grillen dienen binnenshuis bewaard te worden om ze te beschermen tegen corossie.