Door gebruik van de beste materialen hebben onze producten een hoge kwaliteit. De producten behoeven weinig onderhoud en ze zijn sterk en duurzaam.

Zo onderhoud en plaats je de OFYR inserts

In deze video hebben wij u uitgelegd hoe u uw OFYR inserts in uw OFYR Cooking Unit kunt plaatsen en onderhouden.

Met deze mooi afgewerkte teak houten inserts tovert u de opbergruimte van uw apparatuur om tot een volwaardige open of gesloten kast, waarin u veel spullen kunt opbergen. Ook visueel geeft deze inzet een extra cachet aan uw meubel.

Onderhoud van de OFYR houten producten

Hout is een natuurproduct en is dus altijd onderhevig aan verkleuring en enigszins kromtrekken. Om de kwaliteit te behouden kunnen alle houten elementen van onze producten behandeld worden met olie. Bewaar de houten producten altijd binnenshuis op een droge plaats met een lage luchtvochtigheid.

Onderhoud van OFYR Grill

In deze video hebben we uitgelegd hoe u de OFYR houten producten voor uw OFYR Cooking Unit moet onderhouden.

Onderhoud van de OFYR PRO

De OFYR kookunits PRO zijn zowel voor consumenten als professionals een interessante keuze. De PRO serie heeft wielen en een handgreep om de kookunit gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Voor meer stabiliteit zijn de bodems van de PRO serie breder, terwijl de kookplaat diameter standaard 100cm is. Hierdoor kunt u gelijktijdig koken voor groepen van 10-16 personen.

Onderhoud van het product met zwarte coating

Hoewel de coating van de Black Cooking Units zeer sterk is, is het altijd mogelijk dat er krassen ontstaan. Daarom wordt bij elke Black Cooking Unit gratis een fles geleverd waarmee kleine beschadigingen kunnen worden hersteld.

Onderhoud van de kookplaat

De kookplaat is gemaakt van zwart staal en zal corroderen als de olie er niet goed wordt ingebakken. Als de olie eenmaal goed is ingebakken, zal er slechts lichte corrosie optreden. Wanneer de kookplaat voor langere tijd niet gebruikt wordt, raden wij aan deze om de 15-30 dagen met olie te behandelen. Omdat het behandelen van een koude kookplaat met bakolie niet al te gemakkelijk gaat, is het gebruik van een sprayflacon met pancoating efficiënter.

Onderhoud van de cortenstalen base

Tijdens het koken kunnen oliespatten vlekken vormen op de bodem. Op de cortenstalen sokkels zijn deze vlekken niet te verwijderen. De gehele cortenstalen basis kan echter met olie worden behandeld met behulp van een keukendoek, waardoor de vlekken onzichtbaar worden. Door een dergelijke behandeling wordt de gehele sokkel donkerder. Als het regent, kan er licht vettig water van de Cortenstalen sokkel aflopen, wat blijvende vlekken kan veroorzaken op lichtgekleurde stenen of houten oppervlakken.

Onderhoud van de cortenstalen kegel

Om te voorkomen dat de kegel verstopt raakt, moet de as na elk gebruik worden verwijderd. Als er te lang as in de kegel blijft zitten of als de OFYR kookunit in een zeer vochtige of zoute omgeving staat, kunnen er staalspanen ontstaan aan zowel de binnen- als buitenkant van de cortenstalen kegels. Deze spanen kunnen gemakkelijk met de spatel worden verwijderd.

Onderhoud van de Snuffers en Covers

De coating kan verkleuren als gevolg van weersinvloeden en zonlicht. De beste manier om dergelijke verkleuringen zoveel mogelijk te voorkomen is de snuffers en deksels van tijd tot tijd met was te behandelen. Ook de houten knop moet met was worden behandeld om uitdroging van het hout te voorkomen. Als het deksel verkleurd is, kunt u het behandelen met kachelpoets.

Zowel op de deksel als op de doofdeksels zal zich water verzamelen als gevolg van regen. Dit water moet worden verwijderd om mogelijke corrosie te voorkomen/vertragen.

Wij raden ten sterkste af om onze hoezen, zowel de Snuffer 85, 100 & XL als de Cover 85 en 100, op hun zijkant op een harde ondergrond te plaatsen.

Onderhoud van het concrete

De betonnen ondergrond is behandeld met was om het oppervlak glanzend te maken. Door weersinvloeden en natuurlijk licht zal deze glans na verloop van tijd verdwijnen.