Accessoires

Accessoires
Hoe behoud ik de kwaliteit van de snuffers en covers?
  • Wij raden u ten stelligste af om onze deksels, de Snuffer 85, 100 & XL en de Cover 85 en 100, op hun zijkant op een harde ondergrond te plaatsen. De randen van al onze deksels zijn relatief dun, en wanneer de deksels op hun kant worden geplaatst, worden deze randen gedwongen om een aanzienlijk gewicht te dragen; de resulterende druk zal ervoor zorgen dat de coating relatief gemakkelijk loskomt.
  • De coating kan door het weer en het zonlicht verkleuren. De beste manier om dergelijke verkleuringen zoveel mogelijk te voorkomen is om de snuffers en covers af en toe te behandelen met was. Ook moet de houten knop met was worden behandeld om te voorkomen dat het hout uitdroogt. Als de deksel verkleurd is, kunt u het behandelen met kachel polijst.
  • In tegenstelling tot de Snuffers 85 en 100 zijn de Covers 85 en 100 niet bedoeld om het vuur uit te maken, maar alleen om de kookplaat te beschermen. Als u de covers gebruikt om het vuur uit te maken, kunnen ze kromtrekken.
  • Water verzamelt zich op zowel de snuffers als de covers als gevolg van regen. Dit water moet worden verwijderd om eventuele corrosie te voorkomen/verminderen.
  • Bij sterkere wind is het mogelijk dat de cover van het OFYR-kooktoestel afwaait. In het geval van sterkere wind wordt het dus aangeraden de cover te verwijderen.