Koken met OFYR is gemakkelijk en divers. De veelzijdigheid van OFYR staat borg voor de toepasbaarheid van veel kooktechnieken. Laat ons u inspireren.

Beste olie om te gebruiken

Olie is een belangrijk bestanddeel bij het koken. Bij de OFYR werkt plantaardige olie het beste. Tijdens de eerste paar keer adviseren wij olijfolie, omdat deze de plaat een mooie donkere tint geeft. Daarna adviseren wij een olie met een hoger verbrandingspunt zoals bijvoorbeeld aardnoot olie. Onze oliekan is gemakkelijk te gebruiken en stelt u in de gelegenheid om de juiste hoeveelheid olie af te passen voor de beste kookresultaten.

 

Gebruik van temperatuur zones

Zodra het hout van uw eerste vuur goed brandt, verspreid u de hete massa onder de randen van de kookplaat en voegt u nieuw hout toe in het midden, met de schorskant naar boven. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de buitentemperatuur kan de kookplaat een temperatuur bereiken van ongeveer 300°C aan de binnenrand en ongeveer 200°C aan de buitenrand.

U kunt de hete massa van de ene kant naar de andere kant schuiven om warme en koudere zones te creëren. Op deze manier kunt u een deel als warmhoutplaat gebruiken en een ander deel om verder op te koken.

Ook de cederhouten planken zijn ideaal om voedsel warm te houden na het grillen.

 

Koken met de Grill Accessoires

Dit stevige, tweedelige grillrooster is ideaal om grotere stukken vlees op het OFYR kooktoestel te bereiden. Plaats het rooster en de standaard direct boven de vlammen voor een lekkere rokerige smaak.

De OFYR Horizontal Skewer Set met 3 rvs spiezen (voor de 85, 100 en XL modellen) met houten handvaten op een standaard is voor de echte barbecue fans. Geplaatst boven het OFYR vuur op de gekartelde rvs ring is dit de ideale hoogte om uw vlees en groenten perfect te garen.

Met deze set van 3 spiezen in een ronde, stalen houder transformeert u uw OFYR Classic 100 in een typisch Braziliaanse barbecue. De spiezen zijn gemakkelijk te hanteren dankzij de houten handvatten. Voor slow cooking van uw vlees direct boven het vuur.

 

Bakken in de OFYR Pizzaoven

In deze video hebben wij uitgelegd hoe u de OFYR Pizza Oven kunt gebruiken op uw OFYR Kooktoestel.

Breng Italië naar je achtertuin met een pizzaoven! De OFYR Pizza Oven bestaat uit een dubbelzijdige gietijzeren plaat, een pizzasteen geplaatst bovenop de gietijzeren plaat en een dubbele stalen cloche waarvan de buitenkant om de binnenkant draait, en een grote pizzaschep. De oven is verkrijgbaar voor de OFYR 85 en 100. De OFYR Pizzaoven 100 past ook op het OFYR 120 PRO+ model.

 

Koken met de Rotisserie Set

In deze video hebben wij u uitgelegd hoe u de OFYR Rotisserie Set gebruikt op uw OFYR Cooking Unit.

Voor de echte barbecue fanaat is het spit een must. Er is geen beter gevoel dan het garen van grote stukken gevogelte en vlees met een spit boven het vuur. Deze set wordt aangeboden voor de OFYR 85 en 100.

 

Koken met Gietijzeren Accessoires op de OFYR Tabl'O

In deze video hebben wij uitgelegd hoe u de OFYR Gietijzeren Accessoires kunt gebruiken op uw OFYR Tabl'O.

Deze set maakt de OFYR Tabl'O tafelgrill tot een super complete set voor het buiten koken. De set bestaat uit een strakke gietijzeren pan met deksel met een diameter van 21 cm, een gietijzeren grillhouder met een los gietijzeren grillrooster, waar de pan precies op past, en 4 houten spatels om de plaat mee schoon te schrapen.

 

Ontdek de diversiteit

Bekijk de veelzijdigheid van de OFYR hieronder.