Koken met OFYR is gemakkelijk en divers. De veelzijdigheid van OFYR staat borg voor de toepasbaarheid van veel kooktechnieken. Laat ons u inspireren.

Gebruik van temperatuur zones

Zodra het hout van uw eerste vuur goed brandt, verspreid u de hete massa onder de randen van de kookplaat en voegt u nieuw hout toe in het midden, met de schorskant naar boven. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de buitentemperatuur kan de kookplaat een temperatuur bereiken van ongeveer 300°C aan de binnenrand en ongeveer 200°C aan de buitenrand.

U kunt de hete massa van de ene kant naar de andere kant schuiven om warme en koudere zones te creëren. Op deze manier kunt u een deel als warmhoutplaat gebruiken en een ander deel om verder op te koken.

Ook de cederhouten planken zijn ideaal om voedsel warm te houden na het grillen.

Beste olie om te gebruiken

Olie is een belangrijk bestanddeel bij het koken. Bij de OFYR werkt plantaardige olie het beste. Tijdens de eerste paar keer adviseren wij olijfolie, omdat deze de plaat een mooie donkere tint geeft. Daarna adviseren wij een olie met een hoger verbrandingspunt zoals bijvoorbeeld aardnoot olie. Onze oliekan is gemakkelijk te gebruiken en stelt u in de gelegenheid om de juiste hoeveelheid olie af te passen voor de beste kookresultaten.

OFYR Grill Accessoires

Dit stevige, tweedelige grillrooster is ideaal om grotere stukken vlees op de OFYR kookunit te bereiden. Plaats het rooster en de standaard direct boven de vlammen voor een lekkere roostersmaak.

De OFYR Horizontal Skewer Set met drie rvs spiezen (voor de 85, 100 en XL modellen) met houten handvaten op een standaard is voor de echte barbecue fans. Geplaatst boven het OFYR vuur op de gekartelde rvs ring is dit de ideale hoogte om uw vlees en groenten perfect te garen.

Met deze set van drie spiezen in een ronde, stalen houder transformeert u uw OFYR Classic 100 in een typisch Braziliaanse barbecue. De spiezen zijn gemakkelijk te hanteren dankzij de houden handvatten. Voor slow cooking van uw vlees direct boven het vuur.

Ontdek de diversiteit

Bekijk de veelzijdigheid van de OFYR hieronder.