Rozijnen met rum (bereid een dag van tevoren)
Snijd het vanillestokje open en voeg de inhoud toe aan een pan met de rum en rozijnen. Laat het kort koken, haal het dan van het vuur. Doe het mengsel in een pot of bakje en laat het een nacht trekken.

 

Marsepeinroom
Meng het puddingpoeder met 3 eetlepels sojamelk.
Snijd de marsepein in kleine stukjes en voeg het toe aan een pan met de overgebleven melk. Laat de marsepein oplossen en breng het mengsel aan de kook.
Voeg het puddingmengsel toe en laat het indikken, roer het voortdurend door.
Haal de pan van het vuur, bedek het met een folie en laat het mengsel afkoelen.
Zodra de room is afgekoeld, voeg je de crème fraîche, wat tonkazest en agavesiroop naar smaak toe. Mix met een handmixer.

 

Gekarameliseerd amandelschaafsel
Doe wat olie op de kookplaat en leg het amandelschaafsel op de plaat. Bestrooi met suiker, meng met de boter en laat karamelliseren terwijl je het schaafsel regelmatig omdraait.

 

Geflambeerde sinaasappels
Verwijder de schil van de sinaasappels voorzichtig met een mes, zorg dat je het vruchtvlees van de sinaasappels heel houdt.
Reig de sinaasappels vanaf de zijkant op de spiezen. Bak de sinaasappels kort aan alle kanten op de met olie ingesmeerde kookplaat.
Leg de spiezen dan op de Horizontale Spiezenring en laat ze ongeveer 20 minuten garen boven de gloeiende kooltjes of een klein vuur.
Besprenkel de sinaasappels tijdens deze 20 minuten zo'n 3 keer met agavesiroop.
Flambeer de sinaasappels met rum, haal ze vervolgens van de spiezen en houd ze dan warm aan de buitenrand van de kookplaat.

 

Rolletjes van filodeeg
Snijd het filodeeg in de lengte doormidden en vul elke strip met een flinke lepel marsepeinroom. Rol de strips vervolgens op.
Bak de rolletjes aan beide zijden op de met olie ingesmeerde kookplaat, voeg veel boter toe.
Haal de rolletjes van het vuur zodra ze mooi knapperig zijn. Snijd ze doormidden en bestuif met de speculoos poedersuiker*.

 

Serveren
Leg de sinaasappel in het midden van het bord, bestrooi met de amandelen en rozijnen. Leg dan de rolletjes bovenop de sinaasappel. 


*Speculoosmix kan ook vervangen worden door Koek- en Speculaaskruiden. Mocht dit niet aanwezig zijn in uw supermarkt, dan kunt u thuis ook zelf een speculoos mix maken door de volgende ingrediënten te mengen: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom, witte peper en gemalen anijs.