Leg de zoete aardappel op de binnenrand van de kookplaat of bovenop de grill. Laat ze rustig bakken tot ze zacht en gaar zijn. 

Maak ondertussen de chimichurri. Meng de sjalot, knoflook, limoen zest, limoensap, de olijfolie en mosterdbloem. Verwijder de oneetbare delen van de oregano, laurier en tijm. Snijd ze samen met de peterselie en bieslook fijn en meng ze dan met de andere ingrediënten. Breng op smaak met zout, peper en de verschillende azijnen. Dek de chimichurri af en zet het opzij. 

Dep de lamsracks droog. Bak het vlees gedurende 10 - 15 minuten op de kookplaat in wat olie. Breng op smaak met tijm, rozemarijn, salie, knoflook, sjalot, peper en zout. 

Serveer de lamsrack samen met de zoete aardappel en chimichurri. 

 

Word lid van de OFYR Club om toegang te krijgen tot meerdere exclusieve recepten. Ook kunt u uw producten registreren en genieten van veel meer exclusieve OFYR Club features.