FAQ

Bestellingen en betalingen
Ik heb geen bevestiging van mijn aankoop ontvangen

Een bevestigingsmail wordt verstuurd wanneer wij uw bestelling hebben ontvangen. Als u geen e-mail hebt ontvangen, kunt u contact met ons opnemen via customerservice@ofyr.com of 0031 (0) 165 743 110.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Zolang u de verzendbevestiging niet heeft ontvangen, kunt u de overeenkomst nog annuleren door een e-mail te sturen aan OFYR via customerservice@ofyr.com. U kunt daarnaast gebruik maken van uw herroepingsrecht, zoals beschreven in de algemene voorwaarden.

Moet ik onmiddellijk betalen?

Ja, de betaling moet worden verricht bij het afronden van uw bestelling in de webwinkel. 

Verzending en levering
Leveringstermijn

Bestellingen die op een werkdag, van maandag tot vrijdag, bij onze webshop worden geplaatst, worden binnen de 3 werkdagen verzonden. Dit geldt voor de producten op voorraad.

Producten die niet onmiddellijk leverbaar zijn, worden, behoudens vergissing, niet aangeboden via de webshop. We raden u aan contact op te nemen met één van onze erkende verdelers voor meer informatie over de levertermijn van deze producten.

Ik heb een klacht. Hoe kom ik in contact?

Indien u een klacht heeft over de manier waarop uw bestelling en/of levering is uitgevoerd, verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 2 dagen na ontdekking van het gebrek aan ons kenbaar te maken.

Neem dan contact met ons op via customerservice@ofyr.com of 0031 (0) 165 743 110. Vermeld uw naam, adres, ordernummer en een duidelijke omschrijving van uw klacht. OFYR zal u uiterlijk binnen 14 dagen antwoorden. Als het langer duurt om uw klacht te behandelen, zal OFYR u daarvan op de hoogte stellen.

Terugzending
Kan ik mijn bestelling terugsturen?

Als Consument kunt u binnen 14 dagen na ontvangst van het Product de Overeenkomst ontbinden en het Product retourneren aan ons. Wij kunnen vragen naar de reden van herroeping, maar u bent niet verplicht die reden(en) op te geven.

U bent verplicht om gedurende de bedenktijd zorgvuldig om te gaan met het Product en met de verpakking. U mag het Product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het Product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat u het Product slechts mag hanteren en inspecteren zoals u dat in een winkel zou mogen doen.

Als u gebruik maakt van het wettelijke herroepingsrecht, kunt u dit binnen de bedenktermijn doen door middel van het modelformulier voor herroeping, of door een e-mail te sturen naar customerservice@ofyr.com, of op andere ondubbelzinnige wijze. Vermeld altijd uw naam, adres en ordernummer. Wij sturen u onverwijld een ontvangstbevestiging.

Als u gebruik maakt van het herroepingsrecht, ben u verplicht het Product binnen 14 dagen na de melding, terug te zenden met alle geleverde toebehoren, in originele staat en in de originele verpakking en conform de door ons verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

U draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het Product.
Wij zullen binnen 14 dagen na retourontvangst en inspectie van het Product, het aankoopbedrag terugstorten.

Wanneer ontvang ik mijn geld terug na het retourneren van mijn bestelling?

Wij zullen binnen 14 dagen na retourontvangst en inspectie van het Product, het betaalde bedrag terugstorten. U draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het Product.

OFYR gebruikt voor de terugbetaling dezelfde betaalmethode die u heeft gebruikt voor uw betaling.

Kan ik mijn bestelling retourneren nadat ik mijn pakket heb geopend?

Ja, dat kan. Echter, de producten moeten schoon en onbeschadigd zijn en in hun oorspronkelijke verpakking worden geretourneerd.
U mag het Product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het Product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat u het Product slechts mag hanteren en inspecteren zoals u dat in een winkel zou mogen doen.

 

Kooktoestellen
Hoeveel tijd kost het om de kookplaat op te warmen?

De buitentemperatuur speelt een belangrijke rol bij de tijd die nodig is om de kookplaat goed op te warmen. Deze tijd kan variëren tussen 25 en 30 minuten in de lente en zomer tot 45 à 60 minuten in de herfst en winter.

Wat is de capaciteit van de kooktoestellen?

De kookcapaciteit van de 85, 100 en XL bakplaten is afhankelijk van het soort voedsel dat wordt bereid. Bij de bereiding van eenvoudige gerechten zoals hamburgers en worsten, groenten etc. is de capaciteit voor resp. 30-40, 60-70 en 150-170 personen. Voor complete maaltijden zijn de getallen 10-12, 15-20 en 30-40. Uiteraard zijn deze getallen afhankelijk van de vaardigheden van de chef.

Hoe warm wordt de kookplaat?

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de buitentemperatuur zal de kookplaat een temperatuur bereiken van ongeveer 300˚C aan de binnenzijde en ongeveer 200˚C aan de buitenzijde.

Alle vragen over Kooktoestellen
OFYR Tabl'O
Kan ik andere briketten dan kokosnootbriketten gebruiken?

Ja, maar wij raden aan om kokosbriketten te gebruiken. Kokosbriketten roken nauwelijks en stinken niet. Kokosbriketten zijn beter voor het milieu, omdat ze 100% gemaakt zijn van natuurlijke afvalproducten uit de kokosmelkindustrie. Door de veel hogere calorische waarde en de innovatieve vorm branden kokosbriketten drie keer zo lang en bereiken ze een hogere temperatuur dan houtskool. Kokosnootbriketten houden ook hun vorm, waardoor ze gemakkelijk te herschikken zijn, zelfs na vele uren, zonder dat de gloeiende kolen vergaan.

Wij hebben onze eigen OFYR kokosnootbriketten die u bij uw OFYR Tabl'O kunt kopen.

Hoe bepaal ik de temperatuur?

Er zijn twee factoren die u kunt beïnvloeden om de temperatuur van de kookplaat te bepalen: de luchtstroom en het aantal briketten.

Hoe regel ik de luchttoevoer?

Om de luchtstroom te regelen: draai de binnenste bak om de luchtroosters in de buitenste bak te openen of te sluiten. Gebruik de Tool om de binnenste bak in de gewenste positie te draaien.

Alle vragen over OFYR Tabl'O
Accessoires
Hoe behoud ik de kwaliteit van de snuffers en covers?
  • Wij raden u ten stelligste af om onze deksels, de Snuffer 85, 100 & XL en de Cover 85 en 100, op hun zijkant op een harde ondergrond te plaatsen. De randen van al onze deksels zijn relatief dun, en wanneer de deksels op hun kant worden geplaatst, worden deze randen gedwongen om een aanzienlijk gewicht te dragen; de resulterende druk zal ervoor zorgen dat de coating relatief gemakkelijk loskomt.
  • De coating kan door het weer en het zonlicht verkleuren. De beste manier om dergelijke verkleuringen zoveel mogelijk te voorkomen is om de snuffers en covers af en toe te behandelen met was. Ook moet de houten knop met was worden behandeld om te voorkomen dat het hout uitdroogt. Als de deksel verkleurd is, kunt u het behandelen met kachel polijst.
  • In tegenstelling tot de Snuffers 85 en 100 zijn de Covers 85 en 100 niet bedoeld om het vuur uit te maken, maar alleen om de kookplaat te beschermen. Als u de covers gebruikt om het vuur uit te maken, kunnen ze kromtrekken.
  • Water verzamelt zich op zowel de snuffers als de covers als gevolg van regen. Dit water moet worden verwijderd om eventuele corrosie te voorkomen/verminderen.
  • Bij sterkere wind is het mogelijk dat de cover van het OFYR-kooktoestel afwaait. In het geval van sterkere wind wordt het dus aangeraden de cover te verwijderen.
Tips en tricks
Welke olie kunt u het beste gebruiken om te koken?

Elke soort plantaardige olie kan worden gebruikt om te koken.

Welk hout kunt u het beste gebruiken?

Voor een optimaal gebruikscomfort raden wij u aan om oven gedroogd/zeer droog hout te gebruiken met max. 20% luchtvochtigheid om rookvorming tijdens het koken te voorkomen. Bovendien is oven gedroogd/zeer droog hout veel gemakkelijker aan te steken. Men moet een hardere houtsoort gebruiken omdat zachter hout zoals berkenhout veel te snel op brandt, wat betekent dat er grote hoeveelheden nodig zijn. Wees zeer voorzichtig met het gebruik van tropisch hardhout. Het genereert een enorme hoeveelheid warmte en als je er te veel van gebruikt kan het de kookplaat doen kromtrekken. Oven gedroogd beukenhout is het beste, omdat het zeer goed verwarmt en verbrandt tot een massa kolen die de kookplaat optimaal opwarmt. Eikenhout werkt minder omdat het tot dunne as verbrandt. Essenhout is een goed compromis tussen beuk en eik.

Hoe maak ik de kookplaat schoon?

Als er etensresten op de kookplaat achterblijven, schuift u deze met de spatel in het vuur. Wrijf de kookplaat regelmatig in met een geoliede doek en hij zal weer brandschoon zijn. Wij raden u aan om geen dikke aankoeklaag op te bouwen, omdat deze moeilijk te verwijderen is. Het is beter om de kookplaat regelmatig af te schrapen. Als er toch een dikke aankoeklaag is opgebouwd, leg dan ijsblokjes op de plaat, schraap deze af met de spatel en de aankoeklaag zal snel verdwijnen.

Alle vragen over Tips en tricks