Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 1 cm.
Snijd de ui en knoflook fijn. 
Rijg de oesterzwammen aan de spiezen van 85 cm. Prik de spies bij voorkeur door het steeltje en stapel de zwammen in tegenstelde richting tegen elkaar op. 

 

Rozijnen
Doe de groentebouillon, witte wijnazijn, witte wijn en rozijnen in een steelpan. Zet de pan op de kookplaat en laat het sudderen.
Zodra de fregola klaar is, schep je de rozijnen erdoorheen.


Fregola
Los de saffraan op in warm water. 
Fruit de ui en knoflook in een pan met olijfolie tot ze glazig zijn. 
Voeg de fregola toe, roer kort door en blus af met witte wijn. 
Giet de groentebouillon erbij en laat zachtjes koken. Roer na 10 minuten de geweekte saffraan erdoor en laat sudderen tot de fregola gaar is. Roer er zo nodig meer water door. 

 

Oesterzwammen
Schroei de gespieste oesterzwammen aan beide kant dicht op de geoliede kookplaat. Breng op smaak met peper en zout.
Voor een extra geroosterde smaak rooster je de spiezen boven de kolen met behulp van de Horizontale Spiezen Ring. Draai de spiezen regelmatig, tot de zwammen lekker knapperig zijn.

 

Pompoen
Schroei ondertussen de pompoenblokjes in wat olie op de kookplaat. 
Snijd de sinaasappel doormidden en sauteer hem kort op de kookplaat. 
Breng de pompoen op smaak met zout, voeg een beetje bruine suiker toe en pers de sinaasappel over de pompoen uit. 
Haal de pompoenblokjes van het vuur en meng het door de gare fregola. Voeg ook gelijk de rozijnen toe. 

 

Salie
Giet wat olie over kookplaat. Bak de salie tot hij knapperig is, tijdens het bakken regelmatig keren en voeg meer olie toe indien nodig.
Laat de salie uitlekken op wat keukenrol. Breek dan de blaadjes af, doe ze in een kom en breng op smaak met fleur de sel.

 

Serveren
Leg de fregola met pompoen in het midden van het bord. Werk af met de champignons en rozijnen en garneer met de salieblaadjes. 


Bekijk deze video om het perfecte gerecht te bereiden. 

Nog meer inspiratie nodig? Word lid van de OFYR Club en krijg toegang tot exclusieve recepten en member exclusives!