Bereid de dip als eerst voor, zodat de smaken 2 tot 3 uur in kunnen trekken. Pluk de muntblaadjes van de stengels. Pel de knoflook en hak deze samen met de muntblaadjes heel fijn met een mes. Voeg de Ras el Hanout toe, meng het met de yoghurt en zet het in de koelkast.

Bereiding couscous:

Breng het bietensap en de groentebouillon in een steelpan of in de OFYR Casserole 26 op de OFYR aan de kook.

Voeg vervolgens de couscous en Ras el Hanout toe en zet de pan op het koudere gedeelte van de OFYR-kookplaat zodat de couscous het water kan opnemen. Roer daarna ook de rozijnen met de geschaafde amandelen door de couscous.

Wanneer de couscous opgezwollen is, kan de pan nog even opgewarmd worden op de OFYR.

Dien de couscous op met de knoflook-munt yoghurt.

Dit gerecht gaat goed samen met vrijwel ieder stuk vlees of groente. 

Bon Appétit! 

Word lid van de OFYR Club om toegang te krijgen tot meerdere exclusieve recepten. Ook kunt u uw producten registreren en genieten van veel meer exclusieve OFYR Club features.

Recept van Kristian van Bergerem