Los de gist op in het lauwwarme water. Maak op je werkblad een bergje van de bloem, met in het midden een kuiltje. Voeg de opgeloste gist, olijfolie, zout en suiker toe aan het kuiltje en kneed tot een glad deeg.


Maak een bal van het deeg en dek het deeg af met een keukenhanddoek. Laat het deeg vervolgens op een warme plek voor 1½ uur rijzen. We raden aan om het deeg een dag van tevoren te maken en om dit in plasticfolie te bewaren in de koelkast.


Rol het deeg net voor het bakken uit. Gebruik wat extra bloem om het kleven tegen te gaan. Maak de groenten schoon en rasp of schil ze in dunne eetklare stukjes. Verdeel een laag tomatensaus over het deeg, leg hier de groenten bovenop en strooi als laatste een laag kaas over de pizza.

Bak de pizza 3-4 minuten op 350 °C. Haal de pizza uit de oven en verdeel de ansjovis over de pizza.

Word lid van de OFYR Club om toegang te krijgen tot meerdere exclusieve recepten. Ook kunt u uw producten registreren en genieten van veel meer exclusieve OFYR Club features.