3 Gezondheidsvoordelen Van Buiten Koken
De gezondheidstrend doet zijn intrede op de barbecuemarkt 
 
 

De tijd dat barbecueën alleen ging over grote stukken vlees op een vieze grill, ligt al lang achter ons. Groenten, fruit en vis hebben hun weg gevonden naar de buitenkeuken.

Geen wonder dat buiten koken booming is en dat consumenten wereldwijd meer aandacht zijn gaan besteden aan het bereiden van gebalanceerde maaltijden buitenshuis. 

 

Een verhoogd gezondheidsbewustzijn is onmiskenbaar, maar wat zijn nu precies de voordelen van buiten koken? 

 

1. Gezonde Kooktechnieken

In een buitenkeuken gaat koken over veel meer dan traditioneel grillen.

Nieuwe concepten zijn bij uitstek geschikt om te experimenteren en variëren met kooktechnieken.

OFYR gebruikt een unieke houtgestookte plancha-kookmethode, waarbij er geen direct contact is met het vuur, de rook of het verbrande vet. Het grote kookoppervlak op de plancha maakt het mogelijk om hele maaltijden, inclusief bijgerechten, tegelijkertijd te bereiden.

 

OFYR Classic 100 corten -op de hete plaat is er geen direct contact met de vlammen of rook. Met plantaardige olie kan men een veelheid aan gerechten bereiden.

- 1 895,00 €

Ook OFYR Tabl'O, onze tafelgrill maakt dezelfde kooktechnieken mogelijk. Dankzij de duurzame OFYR kokosbriketten worden alle mogelijke risico's van chemische briketten geëlimineerd.

- 379,00 €

 

2. Meer Variatie In Het Dieet

OFYR heeft een app gelanceerd waarmee mensen op ieder moment van de dag kunnen kiezen welk type maaltijd ze willen bereiden. Of het nu op basis van groenten, fruit, vis of vlees is.

OFYR Club-leden krijgen inspiratie om creatief te zijn en buiten de gebaande paden te treden. Zo wordt buiten koken omgetoverd tot een volwaardige culinaire beleving.

 

3. Voor De Geestelijke Gezondheid

Het is geen geheim dat buiten zijn veel voordelen heeft, zowel fysiek als mentaal. Op fysiek niveau bevordert het vitamine D-opname, mentaal staat het bekend als om de stemming te verbeteren en angst en stress te verminderen.

Met OFYR komen mensen samen rond het vuur. Het sociale karakter van deze gezamenlijke activiteit buiten, is bewezen stressverlichtend.

Dus als jouw weekendplannen een fietstocht met vrienden omvatten, eindigend met een lekkere gezonde lunch rond het vuur, ben je goed op weg naar een gezondere levensstijl!