Het perfecte OFYR kerstdiner
Vier de feestdagen met ofyr

 

De feestdagen staan voor de deur, dus het is hoog tijd om aan de slag te gaan met de voorbereiding van het kerstdiner. Met haar unieke ontwerp en veelzijdigheid, is het OFYR kooktoestel ideaal om een onvergetelijk feestmaal mee te creëren. Om u te helpen bij het voorbereiden van een compleet kerstdiner, hebben we chef Tina van Tinchens Kitchen gevraagd om een viergangenmenu te maken dat innovatieve smaken, texturen en de kunst van het koken op open vuur combineert.

Chef Tina specialiseert zich in veganistisch koken, wat betekent dat dit OFYR Kerstdiner ook volledig veganistisch is. Dankzij de slimme combinatie van verschillende texturen en smaken, evenals het gebruik van verse en seizoensgebonden ingrediënten, bestaat dit menu uit overheerlijke gerechten die ongetwijfeld favoriet zullen worden.



Voorgerecht
Vegan coquilles

Begin uw kerstfeest gelijk goed met dit elegante gerecht. Deze vegan variant van coquilles wordt gemaakt van koningsoesterzwammen, die perfect worden gebakken op de OFYR kookplaat. Genesteld op een bedje van romige polenta en aangevuld met gestoofde tomaten en zeekraal, zet dit gerecht de toon voor een culinaire avond. 

Tip: Door de OFYR Grill te gebruiken als extra kookoppervlak, kun je eenvoudig meerdere gerechten tegelijk bereiden.


Hoofdgerecht
Gegrilde oesterzwammen met fregola

Voor dit verrukkelijke gerecht is het tijd om de OFYR Spiezen tevoorschijn te halen. Oesterzwammen worden aan de spiezen geregen, om vervolgens heerlijk gaar gegrild te worden boven het open vuur van je OFYR. In combinatie met fregola sarda, pompoen, rozijnen en krokante salie, biedt dit gerecht een symfonie van smaken en texturen.


Hoofdgerecht
Gestoofde portobello met worteljus

Vervolg de culinaire reis met dit recept voor portobello champignons. Ze worden eerst aangebraden op de kookplaat en vervolgens gestoofd in een heerlijke bouillon. Geserveerd op een bed van worteljus en vergezeld door gegrilde spruitjes en blokjes van aardappelgratin, komen de winterse smaken perfect samen in dit gerecht.


Dessert
Geflambeerde sinaasappel

Sluit je ultieme kerstdiner af met een spectaculair zoet dessert. De OFYR Spiezen komen opnieuw goed van pas om de sinaasappels te flamberen. Het dessert wordt geserveerd met gekarameliseerde amandelen, rum rozijnen en marsepein crème in filodeeg, wat het een passende finale maakt voor dit feestelijke kerstmenu. 



Nieuwe kersttradities rond het vuur

Met ons kooktoestel en dit OFYR kerstdiner creëert u gegarandeerd een feest voor de zintuigen. Maak je feestdagen nog leuker met deze innovatieve en heerlijke recepten, waarmee u uw kookkunsten op en rondom het open vuur kunt laten zien. Of u nu een intiem etentje organiseert of een feestmaal maakt voor een grote groep mensen, met het OFYR kooktoestel brengt u een vleugje magie naar de kersttafel. Proost op een Kerstmis vol warmte, gezelligheid en onvergetelijke smaken! 


Meer inspiratie nodig? Bekijk dan de recepten op onze website en in de OFYR Club, of vind nog meer recepten in het OFYR Kookboek Nr. 2.