5 TIPS
OM HET HELE JAAR van uw buitenkeuken te genieten

Buitenkoken is niet langer uitsluitend een zomeractiviteit.

Ieder jaar tellen we af tot de zomer begint, om onder het warme zonnetje heerlijke maaltijden op de barbecue of grill te bereiden. Voor een paar maanden brengen we dan zoveel mogelijk van onze tijd buiten door, om vervolgens de barbecue op te bergen en onze tijd weer binnenshuis door te brengen.

Waarom vertoeven we echter maar enkele maanden per jaar in onze buitenruimte? Een buitenkeuken kan in alle seizoenen een gezellige plek zijn, waar het ook op koudere dagen heerlijk vertoeven is met vrienden en familie.

Met de volgende tips geniet ook u voortaan het hele jaar van uw buitenkeuken.

 

1. Multifunctioneel: kookunit en warmtebron in één

Een buitenkeuken kan meer zijn dan alleen een kookunit: met OFYR wordt het ook een aangename bron van warmte.

Het design van de OFYR kooktoestellen nodigt uit om rond het vuur te verzamelen en samen te koken. Laat u verleiden door de vlammen, en breng een gezellige middag of avond rond het vuur door.

 

De OFYR Classic 100 PRO is ideaal om samen een maaltijd te bereiden rond het vuur. Dankzij het grote kookoppervlak kan er voor 15 tot 20 personen tegelijk gekookt worden.

Aanbevolen verkoopprijs: €2.245,00

2. Optimaal profiteren van het licht

Na de zomer worden de dagen weer korter, waardoor we snel wat zonlicht tekortkomen. Door meer tijd buiten door te brengen, kunnen we ook profiteren van de gezondheidsvoordelen van zonlicht. Maak daarom ook op koudere dagen gebruik van de buitenkeuken.  

Voor de kortste herfst- en winterdagen zijn speciale heatlampen (bijvoorbeeld van Heatsail) een ideale uitkomst. Naast dat ze de tuin verlichten geven ze ook warmte af. Zo maken ze een gezellige dag in de buitenlucht een stuk aangenamer.

Op de foto: warmtelamp van Heatsail.

3. Combineer buitenactiviteiten met gezelligheid

Wanneer je in een land woont met een warm klimaat, dan is het makkelijk om het hele jaar buitenactiviteiten in te plannen. In gebieden waar alle 4 seizoenen plaatsvinden, worden de activiteiten vaak schaars wanneer het weer kouder wordt.

Mensen die echt van het buitenleven houden, kunnen gemotiveerd en actief blijven door een buitenactiviteit te combineren met gezelligheid. Volg een dag fietsen bijvoorbeeld op met een diner in de buitenlucht, om optimaal te genieten. Rond het vuur van de OFYR is er gelegenheid om te ontspannen, en om uzelf te belonen voor uw inspanningen met een gezonde en heerlijke maaltijd.

4. Binnen in de buitenruimte

Laat het weer uw kookervaring niet beïnvloeden! Weer of geen weer, met een overkapping geniet u ieder seizoen van de buitenruimte. Voeg kussens, kleden en lampen toe om het echte woonkamer-gevoel te creëren. Door binnen naar buiten te halen, wordt een avond met familie en vrienden getransformeerd naar een compleet nieuwe buiten-beleving.

Op de foto: Camargue overkapping van Renson.

5. Seizoensgebonden recepten

Verse ingrediënten transformeren een simpel gerecht tot een ware smaaksensatie. Gebruik daarom in de herfst en winter seizoensgebonden ingrediënten zoals pompoen en stoofvlees voor de meest heerlijke gerechten. Met een Casserole Set is er gemakkelijk een nieuwe twist te geven aan de standaard stoofpot of stamppot.

Hutsepot (Vlaamse Stamppot) met Duke of Berkshire

Deze alternatieve stamppot is het perfect gerecht voor koude dagen. De mix van wintergroenten en de hartige Duke of Berkshire varkensribbetjes vormen een verrukkelijke smaakcombinatie.

Meer inspiratie nodig? OFYR Club-leden hebben toegang tot de meest heerlijke recepten in de OFYR app. Hier komen verschillende kooktechnieken aan te pas, waardoor geen enkele buitenkook-beleving gelijk is.